12:00 – 13:30

 

Aanmelden

Datum
02 september 2024
Locatie
Digitaal

Gedwongen worden hennep te knippen, softdrugs te verhandelen, een telefoonabonnement afsluiten of je bankpas met pincode moeten afstaan. Het zijn vormen van criminele uitbuiting, waarbij de scheidslijn tussen daderschap en slachtofferschap lastig te onderscheiden is. Criminele uitbuiting is geen ver van mijn bed show fenomeen. De gedachte ‘het speelt mogelijk alleen in grote steden’ kunnen we eveneens weerleggen. Na bijna 3 jaar onderzoek in provincie Zeeland kunnen wij meer betekenis geven aan de zorgelijke signalen die bij de start van dit onderzoekstraject vanuit verschillende ketenpartners (veiligheid, zorg en onderwijs) is gemeld.

 

Onderzoek naar jongeren

Wat is criminele uitbuiting en hoe groot is het probleem onder jongeren tussen de 12-18 jaar in provincie Zeeland zijn vragen die onderzocht zijn. Hierbij is ook gekeken naar de kennis van betrokken partijen en in hoeverre er al aandacht is voor dit onderwerp binnen het onderwijs. Na het onderzoek op reguliere middelbare scholen en mbo’s is een vervolgonderzoek gedaan op het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs. Dit onderzoek is in 2023 afgerond en momenteel zijn we bezig met het derde onderzoek waarin we de rol en perspectief van ouders meenemen in het fenomeen criminele uitbuiting.

 

Het webinar staat onder leiding van Janine Janssen, lector Geweld in Afhankelijkheidsrelaties en vindt plaats op maandag 2 september 2024 van 12:00 – 13:30 uur.

Aan deelname van het webinar zijn geen kosten verbonden, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via deze link.

Na aanmelding krijgt u enkele dagen voor het webinar de deelnamelink toegestuurd.

Het webinar wordt niet opgenomen en zal niet worden gedeeld om later terug te kijken.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.