Meerdere sprekers nemen de deelnemers mee naar de patronen van huiselijk geweld en femicide. Op welke manier kunnen slachtoffers en hulpverleners deze patronen doorbreken? Kom erachter tijdens het webinar. 

 

Tijd: 12:00 – 13:30

 

Datum
24 juni 2024
Locatie
Online

Over het begrip femicide bestaat veel discussie. Feit is wel dat veel dodelijk geweld tegen vrouwen, zich in huiselijke en familiaire kring voltrekt. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is in de periode 2018-2022 maar liefst 79% van de 217 gedode vrouwen omgebracht door iemand uit hun huiselijke kring.

 

Escalatie

Aan het overgrote deel van de moorden op vrouwen, gaat huiselijk geweld vooraf. Vaak zijn er in de aanloop naar de moord signalen die kunnen wijzen op een escalatie van het geweld, met mogelijk dodelijke afloop. Een cruciale strategie om femicide te voorkomen, ligt daarom in het tijdig ingrijpen bij huiselijk geweld en kindermishandeling. Want ook (nog) niet fataal huiselijk geweld en kindermishandeling komt in Nederland helaas veel voor.

 

Webinar

In dit webinar neemt Judith Martens, clustermanager bij Sterk Huis, de deelnemers mee in de kenmerken en dynamiek van intieme terreur en psychisch geweld. Welke rode vlaggen voorspellen escalatie van geweld? Berte van Heemst, coördinerend officier Huiselijk geweld en stalking van het OM Rotterdam, gaat vervolgens in op de vraag wat er nodig is om het patroon van geweld op waarde te schatten en te betrekken in de strafrechtelijke afdoening van zaken.

 

Interesse?

Het webinar staat onder leiding van Janine Janssen, lector Geweld in Afhankelijkheidsrelaties en vindt plaats op maandag 24 juni 2024 van 12:00 – 13:30 uur.
Aan deelname van het webinar zijn geen kosten verbonden, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via onderstaande link.
Na aanmelding krijgt u enkele dagen voor het webinar de deelnamelink toegestuurd.

 

Aanmelden

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.