Cyril Tholen

Cyril werkt al geruime tijd als manager beleid en transformatie in het sociaal domein. Zijn interesse gaat uit naar sturings, beleids- en organisatievraagstukken. Als leidinggevende gaat het voor hem zowel om de inhoud als betekenisvolle interacties om dingen mogelijk te maken. Wat werkt en hoe doen we het goede op de goede manier? Leiderschap is voor hem het liefst zo weinig mogelijk tijd besteden aan Excel-lijsten en blauwdruk plannen en des te meer aan verbinding in energieke en productieve ontmoetingen.

De lerende organisatie en het belang van vakmanschap zijn voor hem speerpunten. Naast dagelijks strategisch adviseren van politiek en bestuur is hij verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling in het sociaal en veiligheidsdomein, met verbinding naar het fysieke domein en wijkaanpak. Daarbij bouwt hij in programma’s vanuit een wederkerige relatie tussen de praktische wijsheid van uitvoerend professionals, kennis van beleid en veranderkundige inzichten.

 

Onderzoek

Na zijn studie sociale wetenschappen heeft hij lange tijd als (actie)onderzoeker gewerkt aan de universiteit en daarna de overstap gemaakt naar beleid bij de lokale overheid. Daarbij heeft hij met opleidingen en coaching meer kennis en verdieping gezocht in organisatieverandering en interventies om verbeterpraktijken beter te doorgronden. En met name ook zijn eigen persoonlijke bijdrage hierin. Het gaat niet alleen om weten maar vooral om slim doormodderen en gaandeweg ontdekken en doen.

Functie
Extern kenniskringlid
Lectoraat
  • Mind the Gap
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.