Mariëlle Vinckx-Tuinder

Functie
Senior onderzoeker
Lectoraat
  • Recht & Veiligheid

Mariëlle Vinckx-Tuinder MSc is senior onderzoeker bij het lectoraat Recht & Veiligheid van het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht.

 

Loopbaan

Mariëlle is socioloog en opgeleid tot (kwantitatief) onderzoeker.Na het behalen van de Master Sociology aan Tilburg University werkte zij als adviseur-onderzoeker bij het PON-Telos. Om meer te leren over de voornaamste opdrachtgevers – gemeenten en provincie – besloot zij haar blik te verbreden en ging ze aan de slag als raadsadviseur voor de gemeenteraad van Altena. Daarna werkte zij als projectleider datagedreven werken bij de gemeente Loon op Zand en als fenomeenonderzoeker ondermijning bij de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.

Expertise

Mariëlle heeft een ruime ervaring met toegepast onderzoek, zowel met kwantitatieve als kwalitatieve methoden. Daarnaast is zij een ervaren projectleider en heeft zij kennis van diverse thema’s waaronder veiligheid/ondermijning en (het functioneren van) het lokaal bestuur.

Onderzoek

Bij het lectoraat Recht & Veiligheid werkt Mariëlle onder andere mee aan een onderzoek over welke rol wethouders spelen in situaties van maatschappelijke onrust, op welke kundigheid zij zich al dan niet kunnen beroepen en met welke dilemma’s zij zich geconfronteerd zien.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.