Mark Meeuwenoord

Functie
Docent-onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Robotisering en Sensoring

Mark Meeuwenoord is kenniskringlid bij het lectoraat Robotisering en Sensoring. Hij is werkzaam in het vakgebied van interactieve media en geeft ook les bij de opleiding Communication & Multimedia Design aan Avans Hogeschool.

 

Loopbaan

Na de opleiding audio engineering en een studie filosofie aan de Universiteit van Amsterdam werkt Mark als zelfstandig ontwerper, sounddesigner, developer en consultant in het interactieve media-domein.

Sinds 2005 werkt Mark voor Avans Hogeschool aan de opleiding Communication & Multimedia Design. Hier doceert hij onder andere Mediafilosofie, Creative Coding en Sound design. Ook is hij coördinator van het Sensors & Senses onderwijsprogramma. Verder is Mark werkzaam voor het lectoraat Mensgericht Creëren en was hij recentelijk betrokken bij het onderzoek ‘Designing for Precarious Citizens’ bij Artez Future Makers.

Sinds 2015 is Mark lid van het designerscollectief Polymorf en werkte hij in samenwerkig met Avans Hogeschool ondr andere aan de onderzoeksprojecten Sense of Smell en Synaptic Theater. Momenteel doet hij onderzoek naar multisensorische softrobotics in VR-ervaringen en werkt hij als consultant voor de startup Scentronix.

 

Expertise

Mark’s interesse en expertise liggen op het gebied van multisensory experience design (geur en tast), sound design, speculative design en techniekfilosofie. In het bijzonder richt hij zich momenteel op sociale en ethische vergezichten van non-human agency en robotica.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.