Rutger van Eijken

Rutger werkt bij Avans als docent Social Work in Breda. Hij geeft en ontwikkelt daar vooral vakken rondom persoonsontwikkeling en houdt zich bezig met vragen rondom goed hulpverlenerschap. Hij verzorgt lessen in filosofie, ethiek en levenskunst in de minor Verschil maken. En droomt ervan in alle vakken een goede balans te vinden tussen het aanbieden van kennis en persoonlijke groei.

Loopbaan

Rutger studeerde journalistiek en filosofie. Na zijn studies deed hij freelancewerk, om vervolgens aan de slag te gaan als hulpverlener bij dak- en thuislozen. Sinds 2016 werkt hij bij Avans.

 

Expertise

Voor zijn studie Filosofie schreef Rutger zijn masterscriptie over de vraag hoe het kan dat psychiatrische stoornissen verschijnen en weer verdwijnen, uit de samenleving maar bijvoorbeeld ook uit de DSM. Wat zegt dit over de ‘drager’ van zo’n stoornis? En wat is waanzin dan eigenlijk?

 

Deze vragen stellen hem nog steeds voor een raadsel. Vragen stellen naar de hardheid van uitspraken, regels, wetten, kaders en diagnoses zijn ook zijn expertise.

 

Onderzoek

Bij het lectoraat houdt Rutger zich bezig met zingevingsvragen bij dak- en thuislozen. Hij verzamelt levensverhalen van hen om inzicht en begrip te krijgen. En daarmee hulpverleners en studenten handreikingen te kunnen doen om passende hulp te bieden aan deze bijzondere doelgroep.

Functie
Docent-onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Mind the Gap
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.