Symposium - Ouder in Detentie

Tijd: 12:30 – 17:00

 

Aanmelden

Datum
28 november 2024
Locatie
Avans Hogeschool, 's-Hertogenbosch

Het symposium ‘Kinderen in Beeld’ op 13 juni 2024 wordt verplaatst naar 28 november 2024. Het programma duurt van 12.30 uur tot 17.00 uur en vindt plaats bij Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Na een inloop starten we met een plenaire sessie waar Margrite Kalverboer, de Kinderombudsman, aan zal deelnemen. Aansluitend organiseren we twee workshops. Over de inhoud wordt u nog geïnformeerd.

 

Symposium ‘Kinderen in Beeld’

Op het symposium ‘Kinderen in beeld’ presenteren we de aanpak voor identificatie en bereikbaarheid van kwetsbare kinderen waarvan hun vader gedetineerd is. We reiken inzichten aan over de noden en behoeften van deze kinderen, en welke ondersteuning ingezet is. We reiken ook aan wat nog nodig is voor de ontwikkeling van een landelijk handelingskader en netwerkaanpak voor professionals voor het vroegtijdig en preventief versterken van beschermende factoren zodat de psychosociale ontwikkeling van de betrokken kinderen bevorderd wordt.

 

Samenwerking

Het project Ouder in Detentie is een uniek project waarbij diverse organisaties in het Zorg- en Veiligheidsdomein samenwerken op het thema ‘Ouderschap en Detentie.’ Het project heeft als partners Avans Hogeschool, de Penitentiaire Inrichting Dordrecht en Vught, de gemeente Breda en Den Haag, Exodus Nederland en het Expertisecentrum K I N D, Ouder en Detentie. Avans Hogeschool, met name de lectoraten Transmuraal Herstelgericht Werken en Geweld in Afhankelijkheidsrelaties, treden op als onderzoeksleider. Dit project wordt gesubsidieerd door ZonMW.

 

Aanmelden 28 november

Kom naar dit symposium op 28 november en denk mee vanuit het oogpunt van kinderen met een ouder in detentie. U bent van harte welkom!

 

Aanmelden

 

Namens team Ouder in Detentie,

Bart Claes
Lector Transmuraal Herstelgericht Werken

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.