Janine Janssen genomineerd voor Vrouw in de Media Award 2023

Lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties, Janine Janssen is genomineerd voor de Vrouw in de Media Award 2023 Zuid-Holland. Tot en met 14 februari kan er op de genomineerden gestemd worden op vrouwindemedia.nl.

Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd op radio, televisie, in kranten en in digitaal nieuws. Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

 

Regionale Vrouw in de Media winnaar gaat door naar landelijk

Een regionale jury kiest uit de drie genomineerden met de meeste stemmen de winnaar, waarvan op 19 februari de winnaar wordt bekendgemaakt. Vanaf die datum kan op de regionale winnaars gestemd worden voor de landelijke Vrouw in de Media Award 2023. Bij de voordracht kijkt de jury naar deskundige vrouwen die regelmatig of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2023.

 

Aanwezigheid vrouwelijke experts in de media stagneert

Van alle experts die in nieuwsmedia aan het woord komen, is slechts één op de vijf vrouw (bron: Global Media Monitoring Project). Het percentage bungelt al jaren tussen de 19 en 21 procent. Maar ongeacht hun rol, van alle personen die we zien, horen en lezen in de media is slechts één op de drie vrouw, blijkt uit onderzoek van het Commissariaat voor de Media.

Tot en met 14 februari kan er op de genomineerden gestemd worden op vrouwindemedia.nl.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.