Hoe kan illegaal dumpen van drugsafval teruggedrongen worden? Welke nu nog ongebruikte gegevens op drugsdumpinglocaties kunnen helpen om criminaliteit beter aan te pakken? De komende twee jaar gaan wij hier onderzoek naar doen.

 

Lees hier het volledige bericht op Avans.nl

Avans Hogeschool heeft financiering ontvangen om gedurende twee jaar onderzoek te doen naar de forensische en criminologische praktijk van illegale drugsafvaldumpingen. Het lectoraat Ondermijning van het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht zal zich binnen het project richten op de processen en mechanismen van het verzwakken of misbruiken van de samenleving door de georganiseerde criminaliteit.

 

Multidisciplinair project

Thom Snaphaan, associate lector Data, Criminaliteit & Veiligheid: “Drugsafvaldumpingen zijn op verschillende manieren ondermijnend en brengen ernstige risico’s met zich mee op het gebied van volksgezondheid, natuur en milieu, en vertrouwen in de rechtsorde. Met dit multidisciplinair project kunnen we een bijdrage leveren aan de aanpak van dit belangrijke probleem door met criminologische analyses resultaten om te zetten naar actiegerichte kennis die bruikbaar is voor de praktijk.”

 

Samenwerking met meerdere organisaties

Het onderzoek wordt samen met het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid, Openbaar Ministerie, de Provincie Noord-Brabant, de Politie Nederland, het Nederlands Forensisch Instituut en de Universiteit van Amsterdam uitgevoerd.

 

Meer weten over het project?

 

Lees hier het volledige bericht op Avans.nl

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.