Studententeams Avans nemen deel aan de Drone Challenge 2024

Publicatiedatum
27 februari 2024

Op 22 februari is de Drone Challenge 2024 van Brainport Industries Campus van start gegaan. 28 studenten in 6 verschillende multidisciplinaire teams gaan de strijd met elkaar aan om de meest optimale transportdrone te bouwen. Vanuit Avans Hogeschool doen er 2 multidisciplinaire studententeams van in totaal 8 studenten mee aan de challenge. De studenten komen vanuit de opleidingen Werktuigbouwkunde en Technische Informatica.

De challenge gaat over het bouwen van een drone die, met een eigen te ontwikkelen gripper, een object kan identificeren middels een camera en AI en daarmee een opdracht uitvoert. De uitdaging hierbij is ook om een object te ontwikkelen dat een ander team niet kan oppakken. Het object wordt ook zelf ontwikkeld en gemaakt met een 3D metaalprinter.

Studenten uit zowel het hbo als mbo onderwijs konden zich aanmelden. Samen met Fontys Hogeschool en Summa College neemt Avans Hogeschool deel aan de challenge. Het doel van de challenge is dat de studententeams leren innoveren, netwerken en leren van zowel elkaar als van de verschillende coaches, domeinexperts en collagedeelnemers.

Lector Ron Meelen van het lectoraat Robotisering en Sensoring is, samen met afgevaardigden van Fontys Hogeschool, Summa College en New Business Creators, onderdeel van het bestuur van de organisatie. Docenten Max van Helmond, Stephan Sanders en Thijs van Vliet zijn ook betrokken bij de challenge als begeleiders van de studenten.

Op 20 juni is de finaledag van de Drone Challenge en zullen alle studenten hun transportdrone presenteren. Wij wensen alle studenten veel succes en wijsheid bij de ontwikkeling van hun projecten.

Meer weten over de Drone Challenge?

Bekijk hier de website

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.