Human Operated Assemby

Project dat zoekt naar automatiseringsoplossingen die de kwaliteit, flexibiliteit en traceerbaarheid van mensgerichte productieprocessen kunnen vergroten.

Looptijd
Lopend
Lectoraat
  • Robotisering en Sensoring
Onderzoeksteam

Zoeken naar een optimale samenwerking tussen mens en technologie

In de fabriek van de toekomst spelen productiemedewerkers nog steeds een essentiële rol; naast assemblage wordt ook het verpakken en demonteren van producten steeds belangrijker. Dit is tot op heden nog steeds mensenwerk. Met het project Human Operated Assembly wil het lectoraat productiebedrijven helpen om de kennis van medewerkers te combineren met technologische innovaties, zodat er een optimale samenwerking ontstaat.

Productiebedrijven staan voor belangrijke uitdagingen:

  • Hoe kunnen ze de expliciete en impliciete kennis van productiemedewerkers over hun product, het productieproces en de inrichting van hun werkplek optimaal benutten? En hoe kan het digitaliseren van de informatievoorziening en de kwaliteitsbewaking daarbij helpen?
  • Hoe kunnen ze technologie toepassen in verschillende cellen van het productieproces, om zo menselijke fouten te voorkomen, papierloos te werken en het werk aantrekkelijker te maken?

Het project Human Operated Assembly heeft tot doel om bij te dragen aan het borgen/verbeteren van de kwaliteit, flexibiliteit en traceerbaarheid van productieprocessen die door mensen worden uitgevoerd. Daarvoor wordt gewerkt aan:

  • Het ontwikkelen, valideren en demonstreren van methoden om de kennis en kunde van productiemedewerkers in te brengen bij het ontwerpen van het product, het productieproces en de werkinstructies;
  • Het ontwikkelen, valideren en demonstreren van productiecellen waarin technologie de mens ondersteunt (‘assistive’ technologieën), zodat taken foutloos en effectief worden uitgevoerd; bijvoorbeeld bij het assembleren, inspecteren, verpakken en demonteren van producten. Hierbij wordt specifiek aandacht besteed aan de verschillende ervaringen en vaardigheden van medewerkers, het benutten van feedback en het eenvoudig traceerbaar maken van producten.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.