Leergemeenschap Seksualiteit

Studenten, docenten en professionals werken in een leergemeenschap samen aan praktische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken rondom seksualiteit.

Looptijd
juli 2023 t/m juni 2024
Lectoraat
  • Geweld in Afhankelijkheidsrelaties
Onderzoeksteam

Leergemeenschap geeft seksualiteit de aandacht die het verdient

Vrijwel iedere social worker krijgt vroeg of laat te maken met vraagstukken op het gebied van seksualiteit; seks is immers onderdeel van het leven. Daarom verdient het zowel in de opleiding Social Work als in de hulpverleningspraktijk meer aandacht. Het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelatie richtte een leergemeenschap Seksualiteit op, waarin studenten samen met professionals en docenten samenwerken aan praktische oplossingen voor vraagstukken rondom dit thema.

In de leergemeenschap Seksualiteit werken acht eerste- en acht tweedejaarsstudenten gedurende één schooljaar samen met een professional uit de beroepspraktijk en een docent/onderzoeker van het lectoraat. Ze bepalen op basis van gelijkwaardigheid met welk vraagstuk zij zich gaan bezighouden en wat hun aanpak wordt. Hier werken ze vervolgens een dag per week aan.

 

Leren van elkaar

Een leergemeenschap daagt alle deelnemers uit om elke mogelijkheid tot leren met een open mind te benaderen. Belangrijke meerwaarde voor studenten is dat zij kunnen leren van de opgebouwde expertise van het lectoraat én over de realiteit in hun toekomstige werkveld. Ook leren ze hoe je een gedegen praktijkonderzoek uitvoert en ontwikkelen ze een kritische onderzoekshouding. Dit geldt ook voor de aangesloten professional(s); hen levert de frisse blik van studenten vaak ook nieuwe inzichten en ideeën op. Tot slot is de oplossing die wordt ontwikkeld, ook voor de maatschappij van meerwaarde.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.