MIPPO

Methode voor Integrale Product- en Procesontwikkeling (MIPPO), die helpt bij het aanpakken van complexe innovatie- en verduurzamingsvraagstukken.

Looptijd
Afgesloten
Lectoraat
  • Nieuwe Materialen en hun Toepassing

Methode voor Integrale Product- en Procesontwikkeling (MIPPO)

Hoe pak je complexe innovatievraagstukken op een efficiënte en effectieve manier aan? In het onderzoeksproject MIPPO ontwikkelen kennisinstellingen, onderwijs, bedrijfsleven en gebruikers samen een integrale, praktische aanpak voor product- en procesontwikkeling, waarin materiaalinnovaties, esthetiek en gebruikservaringen bij elkaar komen.

Integrale aanpak

In het MIPPO-project komen onderzoek, onderwijs, bedrijfsleven en gebruikers aan de hand van een concrete casus tot een gezamenlijk stappenplan voor proces- en productinnovatie. Het lectoraat Nieuwe Materialen en hun Toepassingen is de spil in het project. De deelnemers werken samen aan de ontwikkeling van een duurzame, multifunctionele tent en komen zo gaandeweg tevens tot een efficiënte en effectieve methodiek voor dit soort complexe innovatie- en verduurzamingstrajecten.

Circulair tentdoek

De eisen die worden gesteld aan de tent die als casus dient, zijn uitdagend. Hij moet niet alleen praktisch en mooi zijn (bij festivaltenten is ook de beleving belangrijk), maar ook herbruikbaar én geschikt zijn voor het opwekken van energie. Deze eigenschappen maken de tent niet alleen duurzamer, maar ook multifunctioneler: hij is dan bijvoorbeeld ook geschikt voor noodhulp.

Bij het ontwikkelingsproces zijn ook eindgebruikers en een klankbordgroep uit de creatieve industrie betrokken; alle perspectieven, ervaringen en inzichten worden gebruikt om samen tot het beste resultaat te komen. De uiteindelijke methodiek zal ook bruikbaar zijn voor andere bedrijven.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.