Robot Assisted Manufacturing

Project dat zich richt op het verbeteren van de robotassistentie in de Nederlandse maak- en assemblage-industrie, met name bij kleine, gemengde productievolumes.

Looptijd
Lopend
Lectoraat
  • Robotisering en Sensoring
Onderzoeksteam

Project dat zich richt op het verbeteren van de robotassistentie in de Nederlandse maak- en assemblage-industrie, met name bij kleine, gemengde productievolumes.

De inzet van robots kan de Nederlandse maak- en assemblage-industrie aanzienlijk efficiënter en effectiever maken. Als het lukt om deze robotassistentie te flexibiliseren, zodat de robots breder inzetbaar worden, worden ze ook aantrekkelijk voor bedrijven die relatief kleine en gevarieerde batches produceren . In het project Robot Assisted Manufacturing maakt het lectoraat Robotisering voor Technologische Veerkracht een analyse van de problemen waar deze industrie tegenaan loopt; ook worden mogelijke oplossingen in kaart gebracht.

Naast het maken van een probleemanalyse brengt het lectoraat in kaart wat de nieuwste, state-of-the-art innovaties zijn op het gebied van robotisering in de maak- en assemblage-industrie. Er wordt een technologische roadmap gemaakt, die de Nederlandse industrie kan gebruiken om bij deze ontwikkelingen aan te sluiten. Ook worden er use cases ingebracht, die aansluiten op de ontwikkelingen binnen de industrie en waarvoor het project als katalysator kan dienen. Het uiteindelijke resultaat is dat er goed functionerende, gerobotiseerde werkcellen worden opgeleverd, die onderdeel kunnen zijn van een productie- of assemblagelijn.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.