Veranderwerkplaats

De veranderwerkplaats is een lerend netwerk dat ervaringskennis verzamelt en verspreidt om overheidsdienstverlening en het onderwijs te verbeteren.

Onderzoeksthema
Looptijd
Lopend
Lectoraat
  • Mind the Gap

De stem van jongeren is belangrijk in de ontwikkeling en verbetering van beleid dat voor hen bedoeld is. Hoe ervaren zij hulp van maatschappelijke instanties? Wat vinden ze van het onderwijs? Wat kunnen professionals met deze ervaringskennis in hun dagelijks handelen? Hoe kunnen we het onderwijs verbeteren? Hoe komen we tot beter en effectiever beleid dat inspeelt op de wensen en behoeften van degenen voor wie het is bedoeld?

 

Alle hoeken

De Veranderwerkplaats Noord Brabant wil dit proces faciliteren en te versnellen. Dit doen we met een lerend netwerk dat bestaat uit alle hoeken van het sociaal domein. Professionals, beleidsmakers, docenten en ervaringsdeskundigen gaan met elkaar aan de slag om binnen het eigen werkveld ervaringskennis krachtiger in te bedden. Met ondersteuning van een team studenten van Avans halen we de stem van jongeren op en dragen deze uit.

In het project laten we ons inspireren door de werkwijze en het gedachtegoed van de Forandringsfabrikken uit Noorwegen.

Praat je graag mee of wil je aansluiten bij dit netwerk? Voor meer informatie kun je terecht bij Imane Chentouf via I.Chentouf@avans.nl

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.