Werken met kinderen en slachtoffers

Samenwerking met De Woenselse Poort om het herstelwerk rondom kinderen en slachtoffers van cliënten met een opgelegde forensische maatregel te bevorderen.

Looptijd
Lopend
Lectoraat
  • Transmuraal Herstelgericht Werken
Onderzoeksteam

Werken met kinderen en slachtoffers van cliënten in De Woenselse Poort

In de periode 2018-2023 hebben het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken van Avans Hogeschool en de forensisch psychiatrische kliniek De Woenselse Poort (DWP) samen inzichtelijk gemaakt hoe, waar, wanneer en waarom het sociaal netwerk van cliënten kan worden betrokken in de behandeling. Deze samenwerking is verlengd voor de periode 2023-2028. Het doel is om de samenwerking in projectvorm verder vorm te geven, om zo het herstelwerk rondom eventuele slachtoffers en kinderen van cliënten in de behandelkliniek te verbeteren.  

De komende jaren wordt onderzocht hoe De Woenselse Poort herstelactiviteiten tussen cliënten en hun kinderen kan faciliteren en ondersteunen. Het praktijkgerichte onderzoek richt zich op het kindsensitief inrichten van de kliniek en op methodieken die ondersteunend kunnen zijn bij het bevorderen van de ouder-kindrelatie. Daarnaast wordt onderzocht wat slachtoffers, cliënten en medewerkers van De Woenselse Poort nodig hebben om het herstelwerk tussen slachtoffer en dader te bevorderen. Zo draagt het lectoraat bij aan het verbeteren van slachtofferbewust werken in de kliniek.

Bekijk hier de video over de samenwerking.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.