Ella Braat - Eggen

Functie
Docent-onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Duurzaam Gebouwde Omgeving
Projecten

Ella Braat-Eggen is kenniskringlid bij het lectoraat Duurzaam Gebouwde Omgeving. Daarnaast is ze docent aan de opleiding Bouwkunde van Avans Hogeschool.

 

Loopbaan

Na haar masteropleiding Bouwkunde met specialisatie Bouwakoestiek aan de Technische Universiteit Eindhoven werkte Ella bij TNO. Als onderzoeker en projectleider was ze betrokken bij vele nationale en internationale akoestische projecten. Voor TNO schreef Ella het boek Geluidwering in de woningbouw. Ella gaf les op de TU/e en in het post-hbo-onderwijs. Sinds 1996 werkt ze als docent bij Avans. Op 23 juni 2020 promoveerde Ella aan de TU/e met een onderzoek naar de akoestiek van open studieruimten.

 

Expertise

Ella’s expertise is bouwfysica en in het bijzonder bouwakoestiek. Ze deed onderzoek naar de invloed van de geluidsomgeving op prestatie en welzijn.

 

Onderzoek

Ella onderzoekt binnen het Europese project Equal-Life. Dit projecteert bestudeert de invloed van omgevingsfactoren op de (geestelijke) gezondheid van kinderen. Het project valt onder het Europese programma Horizon 2020.

Daarnaast werkt Ella aan het Programma Gezonde Leefomgevingen (PGL), een samenwerking tussen HAS Green Academy en Avans Hogeschool binnen het SPRONG subsidie programma. Het onderzoek richt zich op het ontwikkelen van nieuwe kennis en methoden die bijdragen aan meer maar vooral gezondere levensjaren voor burgers.

 

Publicaties

De publicaties en het proefschrift van Ella zijn te vinden op de website van de TU/e. Bekijk de video voor een korte samenvatting van haar promotieonderzoek.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.