Onderzoeker

Functie
Docent-onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Geweld in Afhankelijkheidsrelaties

Jesper Bongers (hij/hem, die/diens) is onderzoeker bij het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht. Jesper is verbonden aan het project Queerrepresentatie in jeugdliteratuur (LGBTQIA+) van het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties.

Jesper is werkzaam bij de opleiding Leraar Basisonderwijs als docent drama en docent Nederlands. Ook is die studieloopbaan- en onderzoeksbegeleider. Daarnaast is Jesper lid van het Avansbrede designteam Diversiteit & Inclusie.

 

Loopbaan

Na de opleiding tot dramadocent aan de kunstacademie studeerde Jesper Nederlandse Taal en Cultuur en later Educatie in Taal- en Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens deze master deed die onderzoek naar queerrepresentatie in het voortgezet literatuuronderwijs. Hierbij onderzocht Jesper óf en hóe docenten Nederlands LGBTQIA+-gerelateerde onderwerpen in hun literatuurlessen behandelen. Daarbij gaf die handvatten voor een queer-pedagogische benadering van literatuur.

 

Expertise

Binnen het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties focust Jesper zich op het primair literatuuronderwijs. Hier is die gestart met een literatuurreview over het belang van rolmodellen en queerrepresentatie in het leesaanbod van basisschoolleerlingen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.