Rob Straver

Functie
Docent-onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Geweld in Afhankelijkheidsrelaties

Rob Straver is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties. Hij werkt ook als docent bij Avans Hogeschool.

 

Loopbaan

In 2002 rondde Rob zijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening af aan de Hogeschool Brabant in Breda. In 2006 voltooide hij de doctoraalopleiding Culturele Antropologie aan de Universiteit Utrecht, Faculteit Sociale Wetenschappen. Hij deed antropologisch onderzoek naar etnische identiteit bij Afrikaners in Zuid-Afrika en elitegroepen in India.

Vervolgens werkte hij van 2007 tot en met 2013 als jeugdreclasseerder. Hij ondersteunde jongeren tussen de 12 en 23 jaar om recidive te voorkomen.

 

Onderzoek

Binnen het lectoraat Reclassering en Veiligheidsbeleid was Rob betrokken bij het ontwikkelen van een instrumentarium voor een landelijk cliëntraadplegingsonderzoek bij de Nederlandse reclasseringsorganisaties (3RO).

Rob is opgeleid als trainer voor het Caring Dads-programma. Dit is een programma voor vaders die pleger zijn van partnergeweld en kindermishandeling.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.