Terry Akins

Functie
Extern kenniskringlid
Telefoon
LinkedIn
Lectoraat
  • Transmuraal Herstelgericht Werken

Terry Akins is een extern kenniskringlid bij het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken. Ook is hij sociaal ondernemer. Zijn missie is de band tussen gedetineerde ouders en hun kinderen herstellen en versterken.

 

Loopbaan

Terry studeerde af op het Arcuscollege in Heerlen, op de Popacademie van de opleiding Kunst Theater en Media. Vervolgens werd hij toegelaten tot het Conservatorium ArtEZ University of Arts als pianist. Deze opleiding ronde hij af met een verdieping in de minoren muziektherapie en educatie.

Daarnaast was Terry ambassadeur van Exodus Nederland en werkte hij onder andere samen met Dienst Justitiële Inrichtingen, onderwijsinstellingen (als docent/procesbegeleider) en met theaters als gast-programmeur en muzikaal leider.

 

Expertise

Een levenservaring met een ouder in detentie bracht Terry tot het inzicht om de leefwereld en het systeem rondom kinderen van gedetineerden te versterken. Hij is onder andere gespecialiseerd in didactische vaardigheden, zelf-herstel voor justitiabelen en procesbegeleiding.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.