Lector Transmuraal Herstelgericht Werken, Bart Claes deelt zijn expertise in het jaarverslag van Perspectief herstelbemiddeling.

 

Lees hier het volledige jaarverslag

De implementatie van herstelbemiddeling in penitentiaire inrichtingen speelt een cruciale rol in het bevorderen van herstelprocessen voor gedetineerden, slachtoffers en hun naasten. Het brengt thema’s zoals erkenning van misdrijven, verantwoordelijkheid nemen en het herstellen van beschadigde relaties onder de aandacht.

Bart: ‘’Herstelbemiddelaars fungeren als ambassadeurs van deze benadering, faciliteren reflectie en nieuwe inzichten bij gedetineerden, en dragen bij aan positieve identiteitsvorming. Het herstellen van relaties met naasten wordt benadrukt als essentieel voor het voorkomen van recidive. Hoewel de integratie van herstelpraktijken een uitdaging vormt binnen detentieomgevingen, is het van belang dat deze niet worden ondergesneeuwd door andere prioriteiten zoals veiligheid en arbeid. Het waarborgen van minimale leefomstandigheden is een voorwaarde om ruimte te bieden voor herstelactiviteiten in penitentiaire inrichtingen.’’

 

Lees hier het volledige jaarverslag

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.