RESCALED

In dit project werken we samen met de internationale netwerkorganisatie RESCALED aan de hervorming van detentiecentra naar kleinschalige, gedifferentieerde woonvormen.

Looptijd
Lopend
Lectoraat
  • Transmuraal Herstelgericht Werken
Onderzoeksteam

Kleinschalige detentiecentra houden de verbinding met buiten in stand

Het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken is een van de partners van RESCALED. Dit is een nieuwe internationale netwerkorganisatie die zich inzet voor de hervorming van het detentiesysteem in Europa. RESCALED wil gevangenissen hervormen naar kleinschalige, gedifferentieerde woonvormen die gevestigd zijn in woonwijken. De gedachte hierachter is dat detentie zo meer is gericht op herstel, re-integratie en de blijvende verbinding met de maatschappij. Dit verkleint de kans op een terugval in de criminaliteit.

De activiteiten van RESCALED zijn gericht op het creëren van bewustwording bij burgers, politici, media, professionals en academici, en op het beïnvloeden van politieke besluitvorming. Daarnaast biedt RESCALED een platform voor kennisdeling, en een netwerk voor het uitwisselen van ervaringen en voor samenwerking aan een strategisch programma om het Europese detentiesysteem te hervormen.

 

Partners

Het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken is een partner van RESCALED Nederland. Andere partners zijn onder meer Restorative Justice Nederland, Vrije Universiteit Brussel, Community Processing, DatisHelder, Stichting CHAINS, BONJO en Stichting Herstel en Terugkeer. Meer informatie en een overzicht van alle partners vindt u op de website van RESCALED.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.