Anouk Smeenk

Functie
Onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Mind the Gap
  • Transmuraal Herstelgericht Werken

Loopbaan

In 2010 behaalde Anouk haar master in Theatre and Development Studies aan de University of Leeds in Engeland. Ze werkte met jongeren en mensen met een beperking aan de hand van theater- en dramatechnieken. Vervolgens ging ze aan de slag bij de Hogeschool van Amsterdam, waar ze projectcoördinator was bij urban practice-projecten in de wijken. Later combineerde ze dit met lesgeven bij Bestuurskunde en Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Anouk was vanuit de HvA betrokken bij een aantal onderzoeken, waarvan een grootschalig Erasmusproject over en met jongeren. In 2020 behaalde ze de master Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid aan de Erasmus Universiteit. Haar focus en interesse ligt voornamelijk bij thema’s als sociale ongelijkheid, sociale cohesie in wijken en criminaliteit- en veiligheidsbeleid. Ze zoekt graag het snijvlak op tussen het sociale domein en bestuurs- en veiligheidskunde.

 

Onderzoek

Anouk was het afgelopen jaar betrokken bij een onderzoek bij de politie Amsterdam naar zwijgculturen en contact tussen burger en politie. Ze is op het moment betrokken bij het lectoraat Mind the Gap en Veiligheidsbeleid. Daar werkt ze mee aan een project rond daderpreventie, reïntegratie en lerende netwerken. Ook is ze betrokken bij het project Ouder in Detentie van het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.