Dennis Molendijk - van den Hengst

Functie
Onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Nieuwe Materialen en hun Toepassing
Projecten

Dennis Molendijk – van den Hengst is onderzoeker (bio)polymeren en biobased chemie bij Avans Hogeschool in Breda.

 

Loopbaan

In 2016 is Dennis afgestudeerd van de opleiding Chemie van Avans en daarna is hij gebleven als onderzoeker voor zowel de Green Chemistry Group als het Centre of Expertise Biobased Economy, bij het lectoraat Biobased Building Blocks & Products.

 

Onderzoek

Bij het lectoraat Biobased Building Blocks & Products heeft hij zich gespecialiseerd in onderzoek naar groene organische chemie op basis van biobased moleculen om uiteindelijk polymeren en additieven te synthetiseren. Sinds vorig jaar is hij ook betrokken bij Expertisecentrum Technische Innovatie, binnen het lectoraat Nieuwe materialen en hun Toepassingen (NMT).

Momenteel werkt hij mee aan twee tent-gerelateerde onderzoeksprojecten binnen het lectoraat NMT. De projecten draaien om het vervangen van de huidige fossil-based lineaire materialen voor hun biobased circulaire tegenhangers, voor zowel de korte als de lange duur.

 

Expertise

Samen met studenten en stagiaires doet Dennis al jaren chemisch onderzoek naar de verschillende aspecten van de synthese, verwerking en toepassing van diverse circulaire biopolymeren, waarbij hij de principes van de Green Chemistry nauw in acht houdt. Deze onderzoeken vinden vaak plaats bij het Biobased Lab van Avans, waar hij manager van is.

Naast zijn werkzaamheden bij Avans is hij ook bezig met een Master Polymer Engineering aan de hogescholen NHL Stenden te Emmen en Windesheim te Zwolle. In deze master ontwikkelt hij zich verder in de polymeerchemie. Hij bestudeert het gedrag en de verwerking van diverse plastics en polymeren tijdens de productie- en gebruiksfasen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.