Associate lector Data, Criminaliteit en Veiligheid Thom Snaphaan is recent aangesteld als coördinator bij het Co van Ledden Hulsebosch Center (CLHC). Het CLHC is een netwerk dat diverse domeinen met elkaar verbindt, waaronder verschillende disciplines en de praktijk, onderzoek en onderwijs.

 

Bekijk hier de websitepagina

Vanuit Avans Hogeschool zijn lector Jos Brouwers van het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid en Thom Snaphaan betrokken als coördinatoren. Deze samenwerking vormt een mooie verbinding tussen hun twee Centres of Expertise en het breder forensisch domein. Daarnaast is het een aanvulling op het recent toegekende project rondom illegale dumpingen van drugsafval waar beide onderzoekers gaan samenwerken.

 

Link ‘Crime Science’ en forensische wetenschap

Crime Science richt zich op criminaliteit als studieobject en bestudeert het vanuit verschillende disciplines, waaronder de forensische wetenschap. Deze wetenschap analyseert criminele gebeurtenissen retrospectief om ze te reconstrueren. De inzichten die hieruit voortvloeien bieden waardevolle informatie over het gedrag en de methoden van criminelen. Dit levert actiegerichte informatie op die kan helpen bij het voorkomen of verstoren van toekomstige criminele activiteiten.

 

Rol van coördinator

De coördinatoren bij CLHC spelen een cruciale rol in zowel forensisch-wetenschappelijke als onderwijsactiviteiten van de geassocieerde instituten. Ze vormen een vitale ‘forensische link’ en zorgen ervoor dat nieuwe ontwikkelingen en initiatieven effectief worden gecommuniceerd tussen het centrum en de instituten. Daarnaast bieden zij nieuwe (financierings)mogelijkheden voor forensische projecten en samenwerkingsverbanden. De CLHC-coördinatoren worden door het bestuur geïnformeerd over forensische initiatieven buiten hun traditionele werkterrein en komen jaarlijks bijeen met het bestuur, maar blijven continu op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Wij wensen Thom veel succes met deze aanvullende rol.

Meer weten over Thom en zijn onderzoek? Lees hier verder.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.