Literatuurstudie en evaluatie doorontwikkeling BORG

Doorontwikkeling van BORG (Beëindigen Onderling Relationeel Geweld). Een literatuurstudie over daderinterventies die partnergeweld terugdringen en een evaluatie van de interne pilot.

Looptijd
Lopend
Lectoraat
  • Geweld in Afhankelijkheidsrelaties

De gedragsinterventie Beëindigen Onderling Relationeel Geweld (BORG) is een daderinterventie met als doel het terugdringen van partnergeweld. BORG is door de drie reclasseringsorganisaties (3RO) ontwikkeld en wordt vanaf 2014 aangeboden, maar is nog niet erkend bij de Erkenningscommissie Justitiële Interventies. Daartoe is het nodig om BORG door te ontwikkelen.

Reclassering heeft van het Ministerie van Justitie & Veiligheid (J&V) de opdracht gekregen om BORG door te ontwikkelen en hiermee te starten in 2023. De opdracht aan de reclassering is om toe te werken naar een goed uitvoerbare training met een geactualiseerde theoretische onderbouwing, die op inhoud klaar is om ingediend te worden bij de Erkenningscommissie Justitiële Interventies. De Reclasseringsacademie is verantwoordelijk voor het aanpassen- en scherpen van BORG en heeft het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties gevraagd een literatuurstudie en evaluatie van de interne pilot uit te voeren.

De systematische literatuurstudie is gericht op recente inzichten over bestaande daderinterventies die tot doel hebben (ex-)partnergeweld te stoppen. Deze inzichten dienen als basis voor de theoretische onderbouwing en advies over mogelijke aanpassing- en scherping van BORG. Nadat de reclasseringsacademie BORG heeft doorontwikkeld, volgt een interne pilot. Onze onderzoekers voeren de evaluatie van de interne pilot uit en bieden advies voor verdere implementatie en eventuele aanpassingen van de interventie.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.