Senior onderzoeker

Dr. Suzanne Bouma werkt als senior onderzoeker bij het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht. Suzanne zet binnen het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties haar expertise op het thema huiselijk geweld in en werkt vanuit de andere lectoraten aan het opzetten, uitvoeren en coördineren van onderzoek op het brede thema Veiligheid en Veerkracht.

 

Loopbaan

Suzanne studeerde Religie en Levensbeschouwing (RUG) en Islam in de Moderne Wereld (UU/UvA), waarna ze vanaf 2009 als beleidsonderzoeker bij Panteia (voorheen Research voor Beleid) diverse onderzoeken uitvoerde op de thema’s participatie, integratie, emancipatie en huiselijk geweld. Vanaf 2016 werkte Suzanne bij Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Hier was ze als manager van de afdeling Onderzoek bij alle door Atria uitgevoerde onderzoeken betrokken en voerde ze als senior onderzoeker diverse onderzoeken uit naar (de aanpak van) huiselijk geweld. In 2023 promoveerde ze aan de afdeling Sociologie van de UvA op een promotieonderzoek naar de waarde van werk in het voorkomen van en herstellen na partnergeweld. Daarnaast is Suzanne mede-initiatiefnemer van het Onderzoekersnetwerk Partnergeweld.

 

Onderzoek

Als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker heeft Suzanne zich gespecialiseerd in de thema’s participatie, diversiteit, emancipatie en huiselijk geweld. Suzanne heeft ruime ervaring in het opzetten, coördineren en uitvoeren van onderzoek. Ze is sterk in het uitvoeren van kwalitatief en mixed-method onderzoeksmethoden, die ze toepast binnen fundamenteel-wetenschappelijk onderzoek, evaluatieonderzoek en praktijkgericht onderzoek. Haar werkwijze kenmerkt zich door het zoeken van verbinding. Verbinding tussen disciplines. Verbinding tussen onderzoek, beleid, onderwijs en praktijk. Verbinding met mensen. Als onderzoeker vindt ze het belangrijk niet óver, maar met mensen te praten en ze een stem te geven in het onderzoeksproces- en resultaat.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.