Charlot Lugtigheid

Functie
Docent-onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Recht & Veiligheid

Charlot Lugtigheid is als docent-onderzoeker verbonden aan het lectoraat Recht en Veiligheid van het Centre of Expertise Veiligheid en Veerkracht.

 

Loopbaan

Sinds enkele jaren is Charlot Lugtigheid docent Social Work bij Avans in Den Bosch. Zij coacht en begeleidt studenten in jaar 3 en jaar 4, onder andere bij hun stage en het afstuderen. Voor ze bij Social Work aan de slag ging, werkte ze binnen de jeugdhulpverlening en met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Daarna verzorgde ze nog educatieprojecten in Nicaragua. Ze gaf daar trainingen aan beleidsmakers en basisschooldocenten.

 

Expertise en interesse

Na haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Utrecht combineerde Charlot haar werk met een studie culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht. Zij volgde aansluitend de postmaster Latijns Amerika Studies aan het CEDLA in Amsterdam. Tijdens de onderzoeken voor de masters hield zij zich in verschillende contexten bezig met de vraag in hoeverre mensen zich laten beïnvloeden door structuren om zich heen.

 

Onderzoek

Charlot voert een promotieonderzoek uit aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In dit onderzoek vraagt zij zich of hoe polarisatie, identiteitspolitiek en maatschappelijke onrust van invloed zijn op de manier waarop jongeren zich ontwikkelen. Discussies over gevoelige onderwerpen monden vaak uit in confrontaties over wie we zijn en tot welke groep we behoren. Charlot vraagt zich af hoe deze discussies de identiteitsontwikkeling van jongeren beïnvloeden en wat de mogelijkheden en beperkingen van het jongerenwerk en het sociaal werk hierin zijn.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.