Jack van Schijndel

Functie
Onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Nieuwe Materialen en hun Toepassing

Jack van Schijndel is onderzoeker bij het lectoraat Nieuwe Materialen en hun Toepassing bij het Expertisecentrum Technische Innovatie.

 

Loopbaan

Jack is sinds september 1991 actief binnen het hbo-onderwijs en Avans Hogeschool. Als breed opgeleid chemicus in het bezit van tweede- en eerstegraad lesbevoegdheid, geeft Jack op alle niveaus onderwijs en was hij bij veel onderwijsinnovatieprojecten betrokken. De laatste jaren weet Jack onderwijs en onderzoek steeds meer te vervlechten. Dit resulteerde in 2020 in de verdediging van een promotieonderzoek aan de TU Eindhoven. Verder heeft hij in 2020 de KNCV onderwijsprijs gewonnen.

 

Expertise

De expertise van Jack ligt op het gebied van Green Chemistry, zowel vanuit de organische chemie als ook vanuit biopolymeren. Het circulair gebruik van producten vanuit de richtlijnen van Green Chemistry staan centraal in zijn onderwijs en onderzoek. Hij maakt gebruik van het online onderzoeksplatform Researchgate waar de publicaties van de onderzoeksgroep Green Chemistry zijn gepubliceerd.

 

Projecten

Jack is betrokken bij twee projecten binnen het Expertisecentrum Technische Innovatie: Slimme materialen en actief demonteren van het lectoraat Nieuwe Materialen en hun Toepassingen (NMT) en het project Circulair Tentdoek.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.