Koen Vossen

Functie
Docent-onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Recht & Veiligheid

Loopbaan

Koen studeerde voor docent maatschappijleer/-wetenschappen aan de Fontys. Hier heeft hij zowel zijn bachelor als master gehaald. Na zijn studie heeft hij jaren voor de klas gestaan in het middelbaar onderwijs als docent maatschappijleer/-wetenschappen. Naast zijn betrekking als docent vervulde hij ook een rollen als redacteur voor het vakblad, bestuurslid in de NVLM (vakvereniging) en maakte hij een methode voor ThiemeMeulenhof.

Momenteel werkt hij bij de opleiding Bestuurskunde & Overheidsmanagement van Avans. Hij geeft hier voornamelijk vakken die gaan om ‘Ethiek en Goed Bestuur’, ondermijning, duurzaamheid en sociologie. Daarnaast is hij betrokken bij de ontwikkeling van een leerlijn rondom professionele en persoonlijke ontwikkeling, en bij de ontwikkeling van een module rondom Datagedreven werken binnen het Openbaar Bestuur.

Naast zijn werkzaamheden voor Avans geniet hij van het genoegen om lid te zijn van de Bossche gemeenteraad namens de Partij van de Arbeid. Hij neemt zitting in de commissies Omgeving (fysieke domein/woningbouw/verkeer) en Bedrijvigheid (arbeidsmarkt/data).

 

Expertise

Koen heeft zijn masteronderzoek gedaan rondom het beter leren redeneren over politiek (in het VO). De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in ‘Ethiek in het Openbaar Bestuur’ en ondermijningsvraagstukken.

Momenteel is Koen bezig met een opleiding tot socratisch gespreksleider.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.