Marius Monen

Functie
Senior onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Robotisering en Sensoring

Marius Monen is programmamanager robotisering duurzame landbouw.

 

Loopbaan

Vanaf 1 februari 2021 is Marius gestart als programmamanager robotisering duurzame landbouw. Dit doet hij vanuit lectoraat Robotisering en Sensoring van het Expertisecentrum Technische Innovatie. Maar ook in samenwerking met andere lectoraten. Ook werkt hij nauw samen met het Urban Living Lab Breda. Dat houdt zich onder meer bezig met experimenten met stadslandbouw. Er ligt een sterkere nadruk op sociale innovaties in de stad en het daarbij betrekken van inwoners.

Daarnaast is Marius nog steeds verbonden aan zijn voormalige werkgever, TU Eindhoven, via TU/e innovationSpace. Dat is een plek waar studenten in interdisciplinaire teams werken aan prototypes voor real life challenges. Als program developer ontwikkelt hij daar het thematische programma agrifood&tech.

 

Expertise

Marius’ ambitie is de transitie naar een duurzaam voedselsysteem te versnellen. Hij werkt samen met koplopers onder boerenbedrijven, techbedrijven en kennisinstellingen aan agritech innovaties. Daarbij richten zij zich niet op technologie als quick fix om nog wat langer door te kunnen gaan in het huidige voedselsysteem. Ze richten zich op technologie als enabler voor echt andere duurzame, regeneratieve voedselproductie. Een veelbelovend voorbeeld daarvan is de inzet van robots voor pixelcropping, een ecologisch betere maar arbeidsintensievere teeltwijze met verschillende gewassen door elkaar.

De farmbots waarover Avans beschikt voor projecten met studenten, zijn heel geschikt als prototypes om daarmee te experimenteren. Deze farmbots staan opgesteld in de kas van Curio, waardoor de samenwerking met MBO studenten in het groen-onderwijs al van de grond komt.

In januari 2022 heeft het eerste agrobot competitie event plaatsgevonden waarin 3 studententeams met elkaar streden met de prototypes die ze hebben gebouwd in de minoren Robotica en Machines in Motion.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.