Angela Verhagen-Braspennincx

Functie
Docent-onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Geweld in Afhankelijkheidsrelaties
  • Transmuraal Herstelgericht Werken

Angela is onderzoeker bij het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken. Haar expertise ligt op het gebied van kwalitatief onderzoek en Q-methodologie. Daarnaast is zij docent Sociale Studies bij de Academie voor Sociale Studies in Den Bosch.

 

Loopbaan

Angela studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en later Gezondheidswetenschappen in Maastricht. Ze werkte 13 jaar bij de Raad voor de Kinderbescherming. Ze verrichtte zowel strafrechtelijke als civiele onderzoeken. De laatste jaren werkte Angela als casusregisseur strafzaken. Vanuit deze hoedanigheid was ze voorzitter van diverse jeugd-casusoverleggen van de veiligheidshuizen. Ook heeft zij het Netwerk- en Trajectberaad in Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker opgezet.

Voor haar studie Gezondheidswetenschappen onderzocht Angela de verwerking van positieve en negatieve stimuli door het korte- en langetermijngeheugen in relatie tot psychopathie.

 

Onderzoek

Binnen het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht was Angela eerder al betrokken bij de onderzoeken Desistance from Crime, De Werkmeester en Diversiteit binnen de politie. In haar onderzoek voor het lectoraat Transmuraal Herstelgericht Werken richt zij zich op kinderen van gedetineerden.

Onlangs is een prestigieuze beurs aan Angela toegekend, bestemd voor het promotieonderzoek Gedetineerde vaders en hun kinderen. Lees ook haar artikel Ook in detentie blijf je vader.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.