Diana Marijnissen

Functie
Docent-onderzoeker
Telefoon
Lectoraat
  • Ondermijning
  • Recht & Veiligheid

Dr. Diana Marijnissen is als docent-onderzoeker verbonden aan de lectoraten Ondermijning en Recht & Veiligheid. Zij werkt als docent bij de opleiding Bestuurskunde.

Bij de lectoraten doet Diana onderzoek naar weerbaarheid tegen ondermijning, burgerparticipatie en bestuurlijk vakmanschap in situaties van maatschappelijke onrust.

 

Loopbaan

In 1991 rondde Diana haar studie Nederlands/Engels aan de lerarenopleiding in Tilburg af. Vervolgens studeerde ze Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Daar studeerde ze in 1994 af. Na het voltooien van haar studie werkte ze een aantal jaar als medewerker Kabinet met een focus op Communicatie en Openbare orde en Veiligheid. Vervolgens werkte zij als adviseur- en docent Communicatie bij diverse gemeenten en opleidingen. Momenteel is zij werkzaam als docent bij de opleiding Bestuurskunde. Daar is zij nauw betrokken bij de minor Bestuurlijke aanpak van Ondermijning

 

Onderzoek

In mei 2019 promoveerde zij op haar proefschrift ‘Bedreigde wethouders; Een onderzoek naar de aard en invloed van bedreigingen tegen lokale politici’. Hierin heeft Diana gekeken op welke wijze lokale politici en bestuurders worden bedreigd, hoe zij daarmee omgaan en welke invloed bedreigingen hebben op de besluitvorming. Uit het onderzoek blijkt dat bedreigingen tegen wethouders ingrijpende gevolgen hebben in de privésfeer en op het denken en handelen van de bestuurder. Er zijn geen aanwijzingen dat de bedreiging invloed heeft op de inhoud van een bestuurlijk besluit.

Binnen het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht werkt(e) Diana mee aan diverse onderzoeken naar o.a. de aard, omvang en omgang met agressie en geweld op lokaal niveau, de aanpak en preventie van ondermijnende criminaliteit en bestuurlijk vakmanschap in situaties van maatschappelijke onrust.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.