Lector Ondermijning, Teun van Ruitenburg en Associate lector Data, Criminaliteit en Veiligheid, Thom Snaphaan zijn te gast bij de studieavond ‘Crime Scripting’ van Universiteit Leiden. Hier zullen zij spreken over het vijfjarig onderzoeksprogramma van het pas toegekende project SCRIPT. Zie hier het nieuwsbericht over het project.

 

Tijd: 18:00-19:30

 

Datum
12 juni 2024
Locatie
Turfmarkt 99, 2511 DP Den Haag

Publieke en private organisaties maken al geruime tijd gebruik van crime scripting als een strategie om (georganiseerde) criminaliteit aan te pakken. Deze methode biedt inzicht in het criminele proces met als voornaamste doel om dit proces doeltreffend te verstoren.

Tijdens de studieavond gaan diverse sprekers in op hun expertise rondom de crime scripting methode. Eerst zal er worden gesproken over de complexe historische ontwikkeling in de context van de steeds complexer wordende criminaliteit. Vervolgens komt de wetenschappelijke kennis in aanraking met praktijkvoorbeelden door een specifieke casus. Afsluitend zal het SCRIPT project toegelicht worden waarin Teun en Thom de crime scripting methode verder gaan implementeren in het veiligheidsdomein om de effectiviteit op te schalen.

Deze studieavond staat open voor alle geïnteresseerden, met een focus op professionals in rechtshandhaving, academici en studenten met interesse in criminologie en veiligheidsstudies. Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande website.

 

Bekijk hier de website van de organisatie

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.