Jimmy Maan is senior onderzoeker bij het lectoraat Ondermijning en het lectoraat Recht & Veiligheid. In deze lectoraten werkt hij binnen verschillende onderzoeksprojecten, waaronder onderzoek naar indicatoren van ondermijning op bedrijventerreinen, weerbaarheid van ondernemers en Robin-Hoodgedrag van wethouders.

 

Loopbaan

Na de studie criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft hij met Van der Torre aan verschillende ondermijningsbeelden meegewerkt, waaronder Schiphol en het district Leiden-Bollenstreek. Verder deed Jimmy onderzoek naar Bibob-beleid in vijf gemeenten. En naar signalering van ondermijning, met name illegale prostitutie en arbeidsuitbuiting, bij afdeling Burgerzaken van gemeente Nijmegen.

Ook onderzocht hij het ronselen van jongeren en jongvolwassenen in Tilburg en werkt hij mee aan drugsonderzoeken in Tilburg, Sittard-Geleen, Kerkrade en Roosendaal. Tevens was hij betrokken bij een onderzoek naar ondermijning op bedrijventerreinen in Rotterdam en Schiedam, en een onderzoek naar zorgfraude in Rotterdam.

 

Onderzoek

Als tutor Criminologie werkte hij bij de sectie Criminologie van de Erasmus Universiteit. Als onderzoeker werkte hij daar mee aan een onderzoek naar geëiste en opgelegde sancties bij de strafrechtelijke afhandeling van georganiseerde criminaliteit, in opdracht van Politie & Wetenschap.
Als onderzoeker bij het kenniscentrum Business Innovation van de Hogeschool Rotterdam deed hij onderzoek naar criminele inmenging in het bedrijfsleven en naar morele weerbaarheid van verhuurmakelaars in relatie tot ondermijnende criminaliteit.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.