Jonas is actief voor het lectoraat Ondermijning en doet onder andere onderzoek naar de datagedreven aanpak van ondermijning. Daarnaast onderzoekt hij jonge aanwasproblematiek en evalueert hij interventies die worden ingezet in het kader van het programma Preventie met Gezag. Ook is hij verbonden aan de minor Bestuurlijke aanpak van Ondermijning van de opleiding Bestuurskunde in ’s-Hertogenbosch.

 

Loopbaan

Jonas studeerde criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn opleiding ging hij als criminoloog en onderzoeker aan de slag. Via onder andere het Parket Generaal en het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC), kwam hij terecht bij Avans Hogeschool. Hier is hij als docent actief geweest voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde in Breda. Naast zijn functie als senior onderzoeker voor het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht, werkt hij twee dagen in de week als projectleider Kennis en Expertise voor de afdeling Ondersteuning Bestuur van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

 

Onderzoek

Inmiddels heeft Jonas een breed portfolio opgebouwd, dat zich voor een belangrijk deel focust op de datagedreven aanpak van Ondermijning. Zo ontwikkelde hij in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland verschillende werkprocessen die gemeenten in staat stellen om een degelijke informatiepositie op te bouwen. In opdracht van de provincies Noord-Brabant en Gelderland ontwikkelde hij samen met een projectgroep een risicotaxatie instrument dat gebruikt wordt om de relatieve kwetsbaarheid van bedrijventerreinen voor ondermijnende criminaliteit vast te stellen. In samenwerking met de Jheronimus Academy of Data Science werkte hij aan een methode om met behulp van datascience technieken geldonzuiverheid in de lokale vastgoedmarkt te signaleren. Daarnaast houdt hij zich bezig met evaluatiestudies in het kader van het programma Preventie met Gezag.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.